Обавештење о одређивању амбуланте за пријем пацијената са респираторним сметњама

На предлог Министарства здравља Републике Србије на састанку који су представници Министарства одржали са директорима Домова здравља 16.03.2020. године донета је одлука да сви Домови здравља одреде амбуланту која је ван централне зграде за пријем пацијената са респираторним сметњама и са повишеном температуром, а која је најближа централној згради.

У случају Дома здравља “Др Никола Џамић“ Врњачка Бања, најближа централној згради је Здравствена станица Ново Село која ће од 17.03.2020. године радити од 07 до 22 ч., у две смене, са комплетном екипом – лекар, медицинска сестра/техничар, возач и спремачица, а једно санитетско возило ће увек бити на располагању екипи као и комплетна опрема неопходна за евентуални транспорт. Очекују се инструкције Министарства здравља у вези евентуалног увођења треће смене, од 22 до 07 ч.

Молимо пацијенте који су за потребе лечења користили услуге ове Здравствене станице да се за време трајања ванредног стања обрате докторима Одељења за здравствену заштиту одраслог становништва у згради Дома здравља “Др Никола Џамић“ Врњачка Бања јер је Здравствена станица Ново Село намењена искључиво потребама пацијената са сумњом на респираторна обољења и стање фебрилности.

Телефони Здравствене станице Ново Село на које се пацијенти могу јавити за додатне информације су 036/632-255 и 064/80-80-398.